Søg
  • Dmind

Gæstebogen i Dmind

#Demens #dementia #pårørendedemente #demensven #alzheimers #dkpol #dkmedier

En af de centrale funktioner i Dmind er den indbyggede gæstebog, læs mere her.


Billeder kommer før ord og bearbejdes langt hurtigere i hjernen end andre sanseindtryk.

Derfor er billeder et godt værktøj til bedre dialog med bl.a. ældre med demens.

Personer med demens eller børn med autisme har ofte svært ved at udtrykke sig og fortælle, hvad de har oplevet eller godt kan lide.


Her kan et billede gøre, at de nemmere kan forholde sig til et spørgsmål eller en aktivitet.


Det skyldes blandt andet, at billeder taler til følelserne, og at følelserne er nøglen til hukommelsen. Det skyldes også, at den del af hjernen, der bearbejder syns-sansen er næsten seks gange større end de dele, der tilsammen bearbejder andre sanser.


Desuden kommer billeder før ord, hvilket gør billeder eminente til at omdanne tavs viden

Billeder er altid et godt samtale emne, den genopfrisker minder, gamle som nye. Dette gør sig også gældende hos demente mennesker.

Med Gæstebogen, som er en integreret funktion i Dmind, har besøgende mulighed for genopfriske disse minder i form af billeder af dem selv, eller sammen med dem de besøger.


Et tænkt eksempel:


Oda er bor på et plejehjem, og får besøg af sønnen.

Der bliver taget et billede, som efterfølgende bliver sat i gæstebogen. Lidt senere får de en medarbejder til at tage et billede af dem alle tre.

2 dage efter kommer Oda’s datter på besøg. Oda har en af sine dårlige dage, og datteren har svært ved at fastholde sin mor i en samtale, men da datteren tager gæstebogen frem, og spøger ind til billedet af sønnen og dennes datter, lyser Oda op i et stort smil, og de begynder at snakke om oldebarnet.

Hvis en samtale skulle gå lidt trægt ved et besøg, som desværre ofte kan ske kan Gæstebogen samt Livshistorien være et godt værktøj.

Med disse funktioner i Dmind er der skabt grobund for at besøg bliver en givende oplevelse.

Demente personer kan få hukommelsen på gled med dette nye værktøj, der kan hjælpe den demente til at huske ord og dermed få et bedre liv.

15 visninger

Download Dmind 

dmento-google-play.png
dmento-app-store.png

© 2019 D-minde.dk